Fortsätt till huvudinnehåll

Över Naivasha (?)

Så flög vi över Stora Rämnan den här gången. Intressant att se Kisumu uppifrån och landskapen vi åkt genom. Kisumuflyget far över den smala vik av Viktoriasjön där stan ligger och det syntes gröna strimmor på vattenytan. Det lär vara betydande problem med vattnet i sjön.

När vi kommit över Riftdalen syntes ett runt hål i molnen. Det låg över en sjö. Det kan vara Nakurusjön eller Naivashasjön (eller Elementeita). Jag gissar på Naivasha, men det är svårt att veta fastän man tittar på kartan.

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aj ni flyger redan? Safari njema!

      Radera
    2. Vi flög till Nairobi. Sedan till Vasa på söndagsnatten.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag tre

 Om möjligt en ännu finare dag — hur vacker kan en österbottnisk sommar bli! 

I skogen 1

I arboretum Arbor , arboris "träd", är visst ett exempelord i latin för 3 deklinationen, och arborétum lär betyda träddunge. Idag ska arborétum betyda en "trädplantering för vetenskapliga, pedagogiska eller estetiska behov". Kericho håller sig med två arboréta : Unilever arboretum 3 km väster om stan, där vägen till Sotik C23 grenar söderut från B1, och Chagaik arboretum 8 km öster om stan, alldeles söder om B1. Idag tog jag mod till mig och bestämde att jag går hela tre kilometer från hotellet till det närmare arboretum. Satte iväg kl 8 då solen redan stigit 1 1/2 timme (upp i öster, rakt över huvudet, ner i väster). Det var lång nerförsbacke och en rejäl remsa utanför körbanan på B1 som ändå är en huvudled från Mombasa över Nairobi genom Nyanza och vidare till Uganda och ända till Zaire: tankbilar, långtradare och persontrafik för många miljoner mänskor. Det tog 30 minuter precis som Google maps säger. Arboretum är inhängnat med taggtråd och jag gick

Slåtterarbete

 Första höskörden kommer kanske närmare Midsommar — det här är ändå hobbyarbete.