Fortsätt till huvudinnehåll

Droppen urholkar stenen

För två veckor sedan blev jag varse att kökskranen droppar. Jag blir tvungen att göra resan till stan och vvs-affären i Stenhaga och med tur identifierar vi felet och med mera tur får jag rätt reservdel med mig hem och med vanlig händighet får jag det bytt. Så kom den sibiriska kölden. Ingen tänker på att resa till stan när det är minus 22 på morgonen.
  Nu har kölden släppt, och sedan helgen gått ut var det dags att ta itu med problemet. Jag hade redan tidigare fått lös fyra delar av kranen, men det var bara halvvägs, och orsaken till läckaget var inte alls identifierad. Jag fotograferade kranen komplett (för identifering) och i delar och gav mig iväg för att söka råd. Beslöt att börja med vår egen Malax Byggmaskiner (ja, rekommenderas!) och sedan arbeta mig vidare mot stan.
  "Kökskranen droppar," klagade jag vid disken. Som många gånger tidigare (senast var det handfatets avlopp) tog han trapporna upp till hallens övre våning och kom ner efter en stund med en "patron" som är hjärtat i kranen. Han telefonkonsulterade en rörmokare om varför jag inte fick lös kranens "kupa" (ungefär som när kirurgen får videohjälp i en operation). Jag vägrade betala men lovade komma tillbaka hur det än går. Han tog risken.
  Det visade sig att jag fick ta i med en tång för att få lös kupan (lagringar), sedan var resten "intuitivt". Det slutade droppa. Seger! Tänk om jag måst resa med kökskranen droppande där hemma. Tänk att ligga i Kenya under plåttak i tropiskt regn och för varje droppe tvingas tänka på vattenverkets taxor.

Jag fylldes av en stor frid.

Och lägg på minnet: Malax Byggmaskiner. De delar du inte visste att du behöver. Betjäning. Personligt.

Kökskranen.

Kommentarer

  1. Fin berättelse, jag gillade speciellt slutet: "Tänk att ligga i Kenya under plåttak i tropiskt regn och för varje droppe tvingas tänka på vattenverkets taxor."

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Slåtterarbete

 Första höskörden kommer kanske närmare Midsommar — det här är ändå hobbyarbete. 

I skogen 1

I arboretum Arbor , arboris "träd", är visst ett exempelord i latin för 3 deklinationen, och arborétum lär betyda träddunge. Idag ska arborétum betyda en "trädplantering för vetenskapliga, pedagogiska eller estetiska behov". Kericho håller sig med två arboréta : Unilever arboretum 3 km väster om stan, där vägen till Sotik C23 grenar söderut från B1, och Chagaik arboretum 8 km öster om stan, alldeles söder om B1. Idag tog jag mod till mig och bestämde att jag går hela tre kilometer från hotellet till det närmare arboretum. Satte iväg kl 8 då solen redan stigit 1 1/2 timme (upp i öster, rakt över huvudet, ner i väster). Det var lång nerförsbacke och en rejäl remsa utanför körbanan på B1 som ändå är en huvudled från Mombasa över Nairobi genom Nyanza och vidare till Uganda och ända till Zaire: tankbilar, långtradare och persontrafik för många miljoner mänskor. Det tog 30 minuter precis som Google maps säger. Arboretum är inhängnat med taggtråd och jag gick

Afrikas horn

Flyget mellanlandade i Doha i Persiska viken men styrde inte rakt mot Nairobi sydväst över Arabien, utan i motsatt riktning ut över viken, norr om Emiraten, och först sedan in i Oman, nu med kurs sydväst. När vi sedan lämnar Oman och flyger över Adenviken når vi Afrika strax norr om spetsen på Afrikas horn. Är det någon annan som tycker sig se hornet (norrifrån)?